“Skolen har tatt mer fra meg enn det har gitt meg”

“Ingvild, du kommer til å angre om du dropper ut”

~00.51~

Jeg vet det. Jeg vet det så godt. Dersom jeg dropper ut nå, kommer jeg til å angre. Så slutt å si det- jeg vet det. Du sier kanskje “men Ingvild, det er ikke lenge igjen”, jeg vet det. Men akkurat nå ser jeg ingen annen utvei en å droppe ut. Jeg vil ikke mer, jeg klarer ikke mer. Jeg forstår ikke. Det er så mye som skjer, og jeg vet at det er like vanskelig for alle og at alle har sine problemer. Men jeg klarer ikke takle mine problemer like godt som kanskje mange andre klarer. Når jeg er lei meg er jeg virkelig lei meg, når jeg er sint er jeg skikkelig sint. Når jeg har bestemt meg da har jeg virkelig bestemt meg. Det eneste som holder meg igjen og som har fått meg til å bli værende på skolen er drømmene mine. Jeg vil nå mine mål for å klare drømmene mine. Akkurat nå tar jeg en dag om gangen. “Jeg må bare klare meg igjennom denne dagen” tenker jeg hver dag før skolen. Det er ikke alltid like lett, og det er ikke alltid jeg klarer det heller. For litt siden var jeg borte fra skolen i rundt to uker, og hadde egentlig bestemt meg for å slutte og heller ta igjen det halve året til neste år. Men så kommer kommentaren “Men Ingvild, du kommer til å angre om du dropper ut nå- så nærmt slutten” “Men Ingvild, da gir du slipp på drømmene dine”. Jeg vil bare bli ferdig og tenke “Yes, jeg klarte det”. Men jeg er ikke så sikker på om jeg kommer til å si den setningen. Jeg håper og ønsker at jeg kommer til å klare det, men jeg vet ikke. Jeg er så usikker og jeg har ikke bestemt meg. Det er 50/50. Endten, eller.

 

Jeg så en videoblogg for noen uker siden der jeg kjente meg så utrolig godt igjen. Temaet var skole. Skole er et ømt tema for meg. Jeg hater å snakke om skole og karakterer. Jeg føler ikke at jeg klarer å mestre noe på skolen og jeg har ikke ett eneste fag jeg er god i. Jeg har ikke et eneste fag jeg liker. Jeg trives så absolutt ikke når jeg er på skolebenken. Hvordan skal man lære alt i livet igjennom en tekstbok? Vi har alle forskjellige læringsmetoder, men jeg er ikke en person som klarer å lære noe uansett hvor mange timer jeg sitter å leser i en bok eller uansett hvor hardt jeg prøver å følge med i undervisningen. Dette handler ikke om motivasjon, dette handler om meg som person. Jeg trodde første årene på videregående at jeg bare hadde mistet motivasjonen og at jeg måtte bare jobbe så kom den tilbake. Men nei. Jeg får ingenting annet ut av skole enn frustrasjon, fortvilelse, dårlig selvtillit, lite søvn, skuffelse, stress, sinne og tårer. Jeg prøver- det gjør jeg virkelig. Jeg kan virke som om jeg ikke bryr meg om skole i det hele tatt, men jeg gjør det. Faktisk utrolig mye. Men på en annen måte enn hva andre kanskje gjør. Jeg har så lyst å mestre på skolen, jeg har så lyst å få gode karakterer, jeg har så lyst å forstå. Jeg klarer virkelig ikke å sitte klar som et skudd hver morgen ved pulten min å være ivrig å lære. Nei. Det er ikke meg. Jeg kunne ønske det var meg.

 


 

På bilde ovenfor visste jeg ikke hva jeg hadde i vente. Jeg gledet meg til å begynne på skolen og treffe alle de jeg skulle gå i klasse med, og jeg var klar for å lære. Nå derimot- ingenting. Det eneste målet jeg har dette skoleåret er å bestå. Mest av alt har jeg lyst å droppe ut og aldri komme tilbake til skolen. Men nei, det kan jeg jo ikke? Da får jeg jo ikke bli det jeg vil? Eller får jeg det?.. Hvem er det som har bestemt at jeg må gå på skole for å oppnå noe og å for at det skal bli noe ut av meg? Jeg har så utrolig mye frustrasjon i meg når det kommer til skole. Etter dette året skal jeg aldri tilbake på skolebenken. Jeg vil ut i livet å lære. Jeg vil ikke sitte i et klasserom med en bok på 300 sider foran meg. Bloggeren annijor sa: “Jeg tror skole er en ting for å holde oss mennesker nede, slik at vi ikke blir smarte nok til å forstå at vi egentlig er en liten maur i en veldig stor maurtue”. Jeg vil ikke bli tvingt til å lære. Jeg vil lære noe fordi jeg synes det er gøy. Jeg har lyst å finne gleden av å lære igjen. Jeg har lyst å bli like glad for å lære noe som det jeg ble da jeg skåret mitt første mål i en håndballkamp, jeg vil bli like glad for å lære noe som det jeg ble da jeg viste mamma og pappa at jeg hadde klart å fargelegge innenfor alle strekene i fargeboka mi.

 

Jeg har så lyst å vite hva som skjedde. Jeg vil vite når det stoppet helt opp for meg. Fordi jeg kan faktisk ikke huske en eneste dag på alle disse 13 årene hvor jeg gledet meg til å begynne skoledagen. Jeg har så lyst å droppe ut fordi jeg er sint på hele skolesystemet og hvordan det blir styrt/gjort på. Jeg vet ikke hvor mange netter jeg har lagt for meg selv og vært ulykkelig og trist på grunn av skolen. Hver gang jeg er lei meg på grunn av skolen vipper det alltid over til aggresjon. Jeg blir ikke lei meg, jeg blir sint- på meg selv. Sint på meg selv fordi jeg ikke klarer det. Sint på meg selv fordi jeg er så dum. Sint på meg selv fordi alle andre forstår det. Sint på meg selv for at jeg bruker tiden min på å være sint. Når jeg blir skikkelig sint blacker det helt ut for meg, og jeg har lyst å rive ned alt jeg ser og storme vekk og aldri komme tilbake. Dette var noe jeg gjorde de første gangene på barneskolen når jeg ikke forstod noe, men etterhvert forstod jeg jo at det var ofte jeg ikke forstod noe- og da kunne jeg jo ikke rive ned alt jeg så rundt meg hver eneste dag. Så jeg har lært meg å holde det inni meg, i tankene. I et lite hode- overfullt av tanker og sinne. Men jeg viser det jo aldri lengre, men det betyr ikke at det ikke er der. Fordi det er det virkelig. Den eneste forskjellen er at jeg har lært meg å håndtere det. Så da sitter jeg der på pulten min overfullt med sinte tanker og ikke forstår noe som helst. Jeg har snart gått på skole i 13 år og jeg husker ikke mye fra de årene. Jeg føler at en stor del av meg er borte. Skolen har tatt mer ifra meg enn det har gitt meg. Jeg klarer ikke å beskrive hvor enig jeg er med overskriften på dette innlegget. Skolen har tatt ifra meg gleden av å lære, skolen har tatt ifra meg gleden av å mestre, skolen har tatt ifra meg selvtilliten min. 

 

-i

Spørsmålsrunde+

♥my new skirt♥


 

Hei fininger!! Lenge siden, igjen…. hehe, anyways så har jeg hatt det bra og tiden bare flyr forbi- og takk gud for det. Har hatt lyst å vise dere dette skjørtet veldig lenge nå, men har aldri hatt tid til å ta bilder av det. Jeg elsker det og synes det er så stilig! Jeg kjøpte det på H&M for rundt 200 lappen. Kjempefint! Nå er jeg hjemme hos pappa og slapper av før vi skal i besøk til kusinen min. 

 

Men dere! Jeg har lyst å spille inn en video som mange av dere har etterspurt. Tenkte å bare spille inn en helt vanlig spørsmålsrunde video. Så kan dere spørre meg om alt dere ønsker. Er noen av dere som har spurt litt angående Miami turen jeg skal på, så kommenter heller i dette innlegget alt dere lurer på, så skal jeg prøve å sitte sammen en video til dere dersom det komme inn nok spørsmål. Ellers så tar jeg det bare vanlig, uten noen video. Så kom med spørsmål! 

 

♥i

NY PÅ HÅRET

Hei fine lesere! På lørdag var jeg som sagt hos frisøren for å friske opp håret og klippe meg. Jeg er blitt en del kortere, og det er herlig! Har hatt langt hår lenge nå, og er egentlig ganske lei så da tenkte jeg det var på tide med en forandring! Jeg var på HairShop på horisont hos en utrolig flink lærling som søsteren min anbefalte meg å gå til. Har følt veldig lenge nå at håret mitt har vært en blanding av gult/orange og på lørdag fikk vi heldigvis bort mesteparten av det sjæret. Jeg er ihvertfall veldig fornøyd og skal definitivt gå der neste gang jeg skal klippe meg! 

Short hair, don’t care


 

Etter jeg hadde vært hos frisøren gikk jeg og fine Sandra å shoppet litt og spiste mat sammen. Senere på kvelden var det klart for 80-talls party som var utrolig gøy! Denne helgen har vært fantastisk og jeg håper alle dere har kost dere og hatt en fin valentinshelg. Vi snakkes

 

♥i

fri-yay

Hei dere Denne uken har vært veldig rolig ettersom jeg ikke har vært på skolen siden jeg ikke har vært helt i form og ikke klart. Alikevell så er jeg glad for at det er fredag og helg. I dag skal jeg ta det helt rolig og spise mye snop og se serier i hele kveld, hihi. Har enda ikke sett den nye episoden av pll eller kuwtk så de står på listen først! Ellers så hadde jeg jo egentlig tenkt å ta antrekksbilder til dere i dag fordi jeg har fått meg noen fine, nye plagg som jeg bare elsker- men selvfølgelig så ligger minnekameraet mitt hos pappa- og jeg er hos mamma. Så ingen antrekksbilder da! Sykt surt og irriterende fordi i dag hadde jeg faktisk planlagt å ta bilder og gjorde meg klar også ser jeg et kamera med ingen minnekort i, jepp!  Ironisk at jeg husket både kameraet og kamerastativet, men glemte ofc minnekortet. Jeg har heller ikke mulighet til å hente det, så da får det vente! Men dere skal få se de nye plaggene en dag uansett! Dere ser vell litt av jakken på bilde under, elskeeer den!

friday~series~candy~relax~bed

 

Forresten, en ting jeg gleder meg helt sykt til og som jeg ikke har sagt! I morgen skal jeg på horisont i Åsane til frisøren. Det kommer til å bli store forandringer, og jeg gleder meg såå mye til å se resultatet. Hva tror dere jeg skal gjøre? Jeg skal både klippe meg og forandre farge, hva tror dere? Mørkere eller lysere? Kjenner på håret mitt at det trenger virkelig en oppussing, haha. Så det skal bli godt å få det fresht igjen! Dere får se bilder i morgen

 

♥i

Tapas og filmkveld

Hei! Helgen er allerede over, og denne helgen har vært så koselig! Vi jentene bestemte oss for å ikke gå på byn (for en gangs skyld haha) og heller samles hjemme hos meg hos min mor på jentekveld med god mat og film. Vi hadde egentlig tenkt å spille kort og ryktet går men selvfølgelig så glemte vi alle å ta spille med. Så da ble det fifty shades of grey! Er evigheter siden vi har hatt en kveld sammen der vi har funnet på noe sammen, der det ikke var innblandet alkohol….. haha. Slike kvelder skal vi definitivt ha flere av. Alltid like koselig. Vi lagde hjemmelaget guacamole med avakado også hadde vi sushi, tapas og pizzabaguetter, mmmm! Jentene var hos meg til sent på natten, så jeg sov lenge i dag, og det var deilig!

 

Håper alle har hatt en super helg og får en fin uke, vi snakkes

 

♥i

HiSmile, teeth whitening kit

Hei! For noen uker siden bestilte jeg HiSmile whitening kit’et på nettet. Jeg er så fornøyd og jeg gleder meg til å bruke det fast slik at jeg kan se resultat. Jeg har bare brukt det 2 ganger til nå- og med kanskje to uker mellomrom for hver gang. Jeg har allerede merket forskjell! Det er faktisk litt sykt, fordi det står på bruksanvisningen at for å få effekt må kan bruke det jevnlig og hyppig. Men det vil jeg tro er for best mulig resultat. Så det skal jeg gjøre videre! Men uansett så får man kit’et sendt rett hjem til deg og om jeg ikke husker feil så tok det ikke lengre enn 3 dager. Settet er så utrolig søtt og rosa hihi, perfekt for meg♥ Det står veldig godt forklart hvordan det skal brukes så det er også veldig enkelt. Settet inneholder tre sprøyter, en sånn gelegreie du tar på tenna (haha), selve HiSmile greien som lyser blått når du slår den på, batteri og bruksanvisning. Beklager for min dårlige forklaring- men dere forstår vell bedre hva jeg mener når dere ser bildene under.

Det du gjør:

1. Du begynner med å pusse tennene godt slik at de er helt rene.
2. Tar 1/4 av geleen i sprøyten inn i “mouth tray’en”, dette skal gjøres både oppe og nede på “mouth tray’en”
3. Så fester du “mouth tray’en” på selve HiSmile’en.
4. Klikker på knappen på HiSmile’en så skal du få et blått lys.
5. Venter i 10 minutter, og det er egentlig ikke nødvendig å ta tiden selv fordi lyset slår seg av selv etter 10 minutter. Jeg selv tar lyset på to ganger (altså 20 minutter tilsammen) fordi jeg føler jeg sløser geleen om den bare er på i 10 minutter.
6. Deretter du gurgler du varmt vann i munnen og voila! 
7. Smil! 

Om jeg ikke husker feil så betalte jeg 800 norske kroner, og 300 kroner i toll. Jeg bestilte settet her. Dette er ikke reklame eller noe sponset produkt, bare mine ærlige meninger til dere! Håper alle får en fin fredagskveld

 

♥i

Video; Simple Party Makeup

Hei og god kveld! Her er videoen til dere, og jeg har spilt inn en sminkevideo som dere kan se. Var ikke så vanskelig å gjette hehe. Vil bare si beklager for den utrolig dårlige kvaliteten, men jeg filmet med mobilen min så det ble ikke det beste resultatet. Har kjempe lyst å lage flere videoer fordi jeg synes det var veldig gøy og jeg føler dere blir kjent med meg bedre når jeg snakker direkte til dere via en video, og ikke bare på bloggen hvor jeg skriver hele tiden.  

 

 

Sminkeprodukter som jeg brukte, i rekkefølge;
Pudder, Bareminerals (medium beige)
Concealer, True Match (16L 802)
IsaDora facesculptor (03 nude)
Billion Dollar Brows
Lip liner, Mary Kay (neutral)
Mascara, Mary Kay

 

Beklager for sent innlegg, men rett etter skolen skulle jeg på jobb, så tenkte heller å publisere det nå. Håper dere likte videoen. Sitter stor pris på om dere kommenterer hva dere synes og tips til andre videoer. Vi snakkes

 

♥i