VIDEO-HOUSETOUR AND UPDATE

Holaa chicos y chicas♥ Forrige søndag lagde jeg en kort video til dere slik at dere får se hvordan jeg har det! Ettersom jeg ikke har vært den beste på å oppdatere til dere så tenkte jeg bare å heller fortelle alt på en video! På tirsdag skal jeg på IKEA for å handle inn litt ting til leiligheten slik at den føles enda mer som hjemme. Litt bilder til veggene, trekk over sofaen (haha det trengst) og bare litt småting. Nå har jeg faktisk fri to dager i strekk, så skal prøve mitt beste å oppdatere dere!

wJltmIk0ocQ


I morgen skal jeg på Anfi stranden i Arguinenguin for å se området der og sole meg litt! På min forrige fridag så klarte jeg å sovne i solen uten å smøre meg med solkrem, så jeg er litt rød kan man si. Men i morgen skal jeg absolutt smøre meg. Jeg lærer aldri haha. Håper dere likte videoen, så snakkes vi♥

 

♥i

BEAUTIFUL DESERT

Hei! I går var jeg endelig å besøkte det kjente «ørkenet» her på Gran Canaria, eller Dunas Maspalomas som det heter. Jeg fikk med meg min søte roomie, Tutta som er fra Finland. Så vi tok turen dit akkurat når det var kveldssol før det ble mørkt. Når vi kom dit så satt det en mann med en gitar og spillet spanske sanger og det var helt magisk. Fin solnedgang, rolig musikk og den fineste utsikten langt ut i ørkenet. Det var en skikkelig koselig kveld.

Nå har jeg akkurat kommet hjem fra dagens utflukt og skal begynne å gjøre meg klar for «guide mandag». Haha det kommer dere nok til å høre mye av fremover, for det er nemlig sånn at hver mandag så samles alle guidende som er her på øyen for å gå ut i lag. Det er visst en tradisjon for alle guidende her på Gran Canaria. Så det skal bli gøy!

I morgen skal jeg til hovedstaden Las Palmas på en ny utflukt og da blir det shopping! Så det kan ikke bli alt for sent i kveld. Hehe. Men håper dere får en fin mandagskveld videre, det skal jeg ha! Vi snakkes.

<3 i

ROADTRIPPIN’ AROUND GRAN CANARIA

Heihå! I dag har jeg vært på roadtrip i åtte timer! Ettersom det er viktig for meg å kjenne til alle områdene her på øyen så har hele dagen i dag blitt spandert til å kjøre rundt i de forskjellige byene. Både de lokale byene og de typiske «turist plassene». Først av alt må jeg si at jeg er sjokkert over øyen. Man tenker gjerne at Gran Canaria er bare stappfull av hotell og fine strander, men i dag har jeg besøkt utrolig vakre og sjarmerende lokale byer og kjørt langt opp på fjellet! Det er virkelig en fin øy, og i dag har jeg endelig blitt litt bedre kjent med den.

Vi begynte kjøreturen i fra Puerto Rico for så å kjøre rundt hele øyen. Vi brukte åtte timer til sammen, men det inkluderte flere stopp da. I starten av turen tok vi opp Google Maps med en gang, men fant fort ut at det faktisk var enklere å lese av skiltene! Hvem skulle trodd! Jeg har alltid tenkt at Google maps var den enkleste måten men det var det absolutt ikke. Det var mye enklere å se på kartet som vi fikk utdelt og deretter lese skiltene. Det ble gøyere på den måten også da. Isteden for å sitte å stirre ned i mobilen og ikke faktisk se hvor man er, så snakket vi sammen og fant en felles løsning på hvor vi trodde veien skulle lede videre.

Jeg gledet meg spesielt mye til å besøke Melenara eller El Bufaredo for her har jeg sett på bilder at det er virkelig fint. Det er et vannhull som naturen har skapt selv. Som dere ser på bildene ovenfor. Alt i alt så var det en fin og lærerik dag! Men det har vært mye kjøring så nå var det godt å komme hjem igjen! Nå tenkte jeg kanskje å lage meg litt taco og se på skal vi danse hihi. Jeg mister helt oppfatningen på hvilke dag det er når jeg ikke har helg, men i dag skal jeg ha en skikkelig koselig lørdagskveld! Håper dere får det samme.

<3 i

MY NEW APARTMENT

Hei dere! Merker at det er litt hopp mellom hver gang jeg blogger til dere, men hverdagen min er fullt opp! Uansett så har jeg ankommet ferieparadiset Gran Canaria. Jeg har allerede vært her i tre dager og i går var jeg på skattejakt rundt i nærområdet for å finne hotellene våre. Jeg kjørte feil en del men vi kom oss på riktig spor til slutt. Man må faile litt for å lære! Jeg kjørte først til den fine byen Meloneras og deretter til Maspalomas. Til slutt kjørte vi også rundt i San Augustin og Playa del Inglés hvor jeg bor for å finne de 50 hotellene vi har her. Så det var en lang første dag med mye kjøring og mye informasjon. Men herregud så gøy å lære og bli litt kjent.

I dag har jeg vært i møter hele dagen med resten av teamet mitt og vi har blitt litt bedre kjent. Jeg vet at Gran Canaria er en sinnsykt stor vinterdestinasjon så det er mye jobb i vente fremover, men jeg kjenner at jeg gleder meg.

Som dere ser ovenfor så har jeg kommet godt til rette i leiligheten min. Bildene ovenfor er utsikten rett utenfor rommet mitt. Så fint! Jeg pakket nettopp ut, ettersom jeg ikke har fått tid til det tidligere. Så nå begynner leiligheten og rommet mitt å føles litt mer «hjemme». Det er tross alt her jeg skal bo det neste «året» ca. Jeg bor i lag med Tutta, som er verdens søteste finske jente! Det kommer en til guide som skal flytte inn med oss men hun har ikke ankommet enda. Jeg tenkte å ta meg en tur på IKEA en dag for å handle inn litt småting slik at jeg føler meg enda mer som hjemme.

Jeg har introduksjonsuke nå denne uken før første dag i uniform, så i morgen blir det roadtrip for å besøke de plassene her på Gran Canaria som man absolutt må få med seg. Gleder meg spesielt til å besøke «Dunas de Maspalomas» som er ørkenet som sikkert noen kjenner til eller har sett på bilder.

Nå skal jeg slappe av resten av dagen, se litt serie og lade opp batteriene for morgendagen. Håper alle får en fin kveld!

<3 i

FLYTTEDAG

Hei! Da har jeg allerede vært hjemme i Norge i fire dager. Jeg har hatt fire fine dager og det har gått fort. Men jeg trengte ikke flere dager egentlig føler jeg. Det var selvfølgelig godt å hilse på alle, men jeg blir fort rastløs igjen. Så nå er jeg klar for å reise videre. Videre på nye eventyr og utfordringer. Nå sitter jeg på flyplassen i Bergen og det er en liten time til flyet mitt går videre til Oslo, og så flyr jeg direkte fra Oslo til Gran Canaria.

Jeg lander rundt midnatt på LCA, hvor jeg skal bo de neste 7-8 månedene. Mitt nye hjem! Tenk det da dere! Jeg er så takknemlig for denne jobben og jeg utvikler meg som person for hver eneste dag. Det jeg er mest spent på er selvfølgelig kollegaene mine, og hvem jeg skal både bo og jobbe med de neste året. Vi skal til og med feire jul sammen, så det blir spennende. Jeg gleder meg!

Nå skal jeg snart gå til gate, men jeg kommer til å oppdatere dere fremover. Spennende tid i vente nå! Så vi snakkes fra Gran Canaria!

<3 i

THE HARDEST PART ABOUT THIS JOB

Hei! Da har det gått 7 uker hvor jeg har bodd i vakre Kypros med de vakreste menneskene. Tiden har gått så sinnsykt fort og jeg er så glad for at jeg møtte alle. Selv om det var en kort sesong. Jeg ble tatt så godt i mot av alle og det føles virkelig som en stor god familie.

Nå er sesongen slutt for min del og jeg er på vei til Norge igjen. Det blir bare et kort visitt ettersom jeg reiser til Gran Canaria på onsdag neste uke. Så jeg får fire dager hjemme før jeg skal ut i verden igjen. Denne jobben er den beste jobben jeg noen gang kunne tenke meg, men det verste med jobben er selvsagt å si farvel til alle kollegaene mine som har blitt til gode venner. Man blir så utrolig knyttet til hverandre på en helt unik måte. Man jobber i lag og man bor i lag. Så i dag på flyplassen i Larnaca var det utrolig vanskelig å si hadet. Det er virkelig en god gjeng!

Som dere ser på bildene under, så ble det en del tårer i dag på flyplassen.. ååh savner dem allerede

Så nå sitter jeg på Gardemoen og har to timer igjen til flyet går videre til Bergen. Jeg reiser heldigvis ikke alene, og det er så godt! Jeg reiser med gode Kjersti som også skal til Bergen!

Så nå går altså turen videre til Gran Canaria om bare noen få dager. Her skal jeg bo i 7-8 måneder og jeg begynner smått å glede meg. Det kommer vell litt etter hvert vil jeg tro. Skal selvfølgelig oppdatere dere videre, og har planer om å kanskje lage litt flere videoer slik at dere får se hva jeg faktisk gjør på. Om dere lurer på noe eller har noe spesielt dere vil jeg skal blogge om, så kom gjerne med tips! Da blir jeg bare glad!

Vi snakkes!

<3 i

TRAVELGUIDE- WHAT TO DO IN CYPRUS

Hei! Jeg tenkte å gi litt tips på hva du kan gjøre her på Kypros! Ettersom det faktisk er jobben min å gi litt tips på hva du kan finne på her, så hvorfor ikke lage et blogginnlegg om det? Kypros er i hvert fall en utrolig fin øy med mange muligheter og spennende historie. Kanskje du ikke har planlagt hvor du skal ha ferien din neste år, så kommer det mange gode grunner på hvorfor du skal velge akkurat Kypros. So here we go!!

Salamis er en by ca 6 km fra spøkelsesbyen Famagusta. Det er på den nordlige delen av Kypros som betyr at du må ha med deg ditt pass ettersom du krysser over til den tyrkiske okkuperte delen av øyen. I salamis finner du gamle romerske ruiner hvor du får se hvordan folket levde og bodde for flere tusen år siden. Du ser f.eks et enormt stor toalett som ikke ligner på et slik toalett vi er vandt med. Du får også se en stor gymsal og en skole av ruinene. Litt annerledes enn det vi er vandt med. Det er så merkelig men jeg har aldri vært så veldig interessert i historie men nå etter jeg har bodd på Kypros en stund, så har virkelig øyene mine åpnet seg for historien og hva som har skjedd her på øyen før vår tid. Det er så spennende! Spesielt når man får se ruinene i virkeligheten. Salamis er absolutt en plass du må besøke om du skal til Kypros!

Blue Lagoon er i Cape Greco området hvor man også kan finne undervannsgrottene. Du kan både kjøre bil eller ta båt hit til. Havet er så krystallklart og det er også utrolig fine dykkermuligheter her. Havet er helt turkist blått og om du er heldig så får du kanskje se litt liv under havet. Ingenting slår en dag på det blå hav!

Neste stopp du burde besøke er Larnaca. Om du vil bruke litt penger og shoppe litt så er absolutt Larnaca plassen for deg. Larnaca er en by som bare har blitt større og større de siste årene. Det er også en lang strandpromenade som du kan gå på med fine butikker og gode restauranter helt nede ved promenaden. Jeg føler at Larnaca er en plass for alle. Om du vil sitte på en bar å ta en øl helt nede ved stranden så kan du det. Eller om du vil shoppe litt nye klær eller sko så er det veldig gode muligheter for det også!

Skulpturparken i Ayia Napa er også en utrolig fin opplevelse. Det er helt gratis og det er kunstnere fra hele verden som har laget disse skulpturene, i bytte mot å få bo på Kypros gratis. Personlig så synes jeg det er finest gå her litt på ettermiddagen eller rett før solen går ned. På dagen er det veldig varmt så det kan fort bli litt for varmt. Også skal vi heller ikke glemme den vakre solnedgangen som skinner med en gullfarge på skulpturene. Så idyllisk!

Cape Greco er min favorittplass. Det er her undervannsgrottene er. Cape Greco er en av fire nasjonalparker her på Kypros, og området rundt er fredet. Noen av grottene er så dyp som 73 meter og det går an å svømme inn i disse dersom sjøen er høy. I Cape Greco finnes det også en kjærlighetsbro hvor det sies at det har komt legender å ønsket seg noe, og deretter fått ønsket sitt oppfylt! Det er også en veldig populær plass for giftemål. Tenk så fine bilder det blir i dette området!

En annen ting du kan gjøre når du er på ferie er å utforske litt på egen hånd. Lei en bil og se hva øyen har å by på! Det gjorde jeg en fridag for litt siden hvor vi kjørte rundt og til slutt fant en liten vakker strand som vi hadde helt for oss selv! Ingen turister!

Kypros er ikke bare fint over havflaten, men også under! Jeg har virkelig forelsket meg i å dykke og jeg tar gjerne en hel dag hos «Happy divers» som vi samarbeider med. Folkene som jobber der er så chill. De har dreads, nyter livet og er helt chill. Skikkelig dykke vibes. Om du skal dykke her så gir de deg en god introduksjon slik at du føler deg trygg når du svømmer under. Jeg har hatt en del dykketimer nå og planlegger å ta sertifikatet på min neste destinasjon! Fra jeg startet var jeg helt nybegynner men nå klarer jeg ulike øvelser og kan til og med ta av munnstykke som jeg får oksygen av, og på igjen! Og mer skal jeg lære! Anbefales virkelig!

I ayia Napa finnes det også et stort tivoli som heter Luna Park. Det er bare åpent om kvelden, ettersom det er for varmt om dagen. Du hadde nok brent rumpen din av om du hadde prøvd å sittet deg ned på en av setene på dagen. Det er også finest om kvelden, for da lyser alt opp. De har sukkerspinn og popcorn også har de frittfall og mange spennende adrenalinkickende baner!

Nissi avenue er den største og den mest populære gaten her i Ayia Napa. Det er sentralt og ligger nært både strendene, suvenirbutikker og klesbutikker. Her er det alltid liv! Det flyr rundt med ATVer og glade turister. Her er det også fint å ta seg en spasertur på kvelden.

Troodos er den største fjellkjeden her på Kypros og den ligger midt på øyen. Det er virkelig noe man må se når man er her på Kypros. Når man står på toppen av fjellet, kommer ut av bilen og trekker inn den gode friske luften- det er virkelig en god opplevelse. Omgivelsene rundt er også fascinerende og det er mye grønnere oppe på fjellet enn nede i byene, det er bare så fint!

Da har du fått en del tips om hva du kan gjøre på Kypros! Håper dere likte et slikt innlegg. Vi snakkes ♥

 

♥ i

BOAT EXCURSION

Hei! På formiddagen i dag har jeg holdt båt utflukt, eller «eventyr til havs» som vi kaller det. Jeg elsker de dagene jeg holder utflukt og spesielt denne fine båtturen. Glade gjester, god mat, krystallklart hav og litt snorkling i det vakre hav! Er så takknemlig for arbeidsdagene mine! Nå har jeg akkurat kommet tilbake til leiligheten min og skal skifte om og hente dataen min så skal jeg tilbake på kontoret og jobbe til i kveld.

 

I dag var det en god blanding av dansker, svensker og nordmenn på utflukten og ettersom det var en del finsker med også, så var Patrik med ettersom han snakker både svensk og finsk. Så i dag holdt jeg utflukten på skandinavisk slik at alle kunne forstå når jeg pratet. Uansett så var den en så deilig dag på sjøen og det virket som gjestene også koste seg. Nå må jeg jobbe videre, så vi snakkes senere♥
 

 

♥ i

SCULPTURPARK

Hei! Forrige ukes fridag tok jeg meg en tur til skulpturparken her i Ayia Napa. Det var perfekt tid på kvelden å reise dit, for det var midt i solnedgangen. Det var en så stille og fredelig atmosfære og det var spennende å bare gå rundt i parken og se på de ulike skulpturene. Faktisk så er det mennesker fra hele verden som har laget disse vakre skulpturene. De kom til Kypros og i bytte mot at de lagde en skulptur, så fikk de bo gratis her i landet. Så det de sitter virkelig stor pris på kunst her på Kypros, og det elsker jeg. Det er jo så fint! Bare se da. Jeg fant til og med min egen lille skulptur. “The little mermaid” Den var så fin! For dere som kjenner meg så er jeg over middels interessert i havfruer og det fasinerer meg, så jeg hoppet av glede når jeg fant den skulpturen♥ Alt i alt så var det en kjempe fin fridag hvor vi bare gikk ut å opplevde og kjørte til nye fine plasser her på øyen.

I går var vi på meksikansk aften og spiste god mat og feiret bursdag. Det var så koselig. Etter middagen tok vi oss en liten tur videre på en bar, men jeg gikk tidlig hjem ettersom jeg kjente at jeg var litt trøtt. (Haha hvem er jeg). Jaja. Men en ting som var sykt skummelt i går kveld var at det var en fyr som fulgte etter meg hjem! Han fant ut hvor jeg bodde og sto utenfor leilighetsdøren min i ca 10 minutter og banket på og spurte om han kunne komme inn. Jeg hadde sagt nei flere ganger og bad han om å dra. Til slutt kom heldigvis min reddende engel, altså min roomie og kastet han ut haha. Takk Eline♥

Nå har jeg nettopp stått opp og skal ta meg litt frokost før jeg mest sannsynlig skal til Waterworld. Det regnet i dag tidlig faktisk, men det har gitt seg nå heldigvis, så nå skal jeg nyte fridagen min. Faktisk min siste fridag her på Kypros, før jeg skal videre. Åh, vil ikke tenke på det!! Blitt alt for glad i alle folkene jeg jobber med her♥ Men vi snakkes!

 

♥i

 

EXPLORE WITH ME

Jeg får vel starte innlegget med å si hei fra Kypros! Jeg falt fort tilbake til guidelife, og det er her jeg hører hjemme føler jeg. De siste året har jeg slete med å finne ut hvor jeg hører hjemme, og ikke minst hvor jeg føler meg hjemme. Mye har forandret seg, og ikke minst, jeg har forandret meg. Men jeg er så glad for at jeg har valgt å reise ut i verden igjen og oppleve og glede andre mennesker. En ting jeg vet, er at å være reiseguide er ikke en ting jeg kommer til å angre på senere i livet, for jeg har virkelig the time of my life♥

Jeg har valgt å starte å blogge igjen, ettersom det er utrolig mye som skjer i hverdagen min, og jeg er omringet av fine omgivelser og ikke minst, fine mennesker. Jeg tror at dette kapitellet av livet mitt er noe jeg kommer til å se tilbake på og smile. Så derfor vil jeg også prøve å blogge en gang i blandt og spare på alle de gode minnene her på bloggen min. Jeg merker også at jeg savner å skrive og få tankene mine ut. Å være reiseguide krevet mye av deg og det er mye jobb, og det var jeg klar over, og derfor er det enda mer viktig for meg at jeg har en liten plass som jeg kan komme til å få alle tankene mine på plass. Jeg gleder meg hvertfall til å vise dere alt jeg opplever.

I dag har jeg hatt fri, men gikk alikevell på jobb i dag tidlig bare fordi det er så utrolig gøy å være rundt de gode menneskene jeg jobber med. I morgen har jeg også fri, så i kveld skal vi feire bursdag og spise god mat♥ Jeg og Ebba (bilde over) satt på stranden i sted med litt sushi og bare snakket om alt og ingenting. Sitter så stor pris på de fine øyeblikkene. Håper alle får en fin kveld, så blogges vi. Hihi “så blogges vi”, gøy å kunne skrive igjen.

 

♥i